X. Primorski smučarski pokal,

VIII. Čezmejni,

XI. pokal AlternativaSport


Notranjsko-Primorska regija, Smučarske Zveze Slovenije in Zveza slovenskih športnih društev v Italiji, v sezoni 2014/2015, prirejata X. Primorski smučarski pokal, na katerem sodeluje skoraj 20 klubov in društev iz Italije in Slovenije. 
Informacije o tem kdaj in kje bodo potekale štiri tekme, na katerih sodeluje tudi naše društvo, dobite v spodnji priponki. Tekme so odprtega značaja, na katerih se lahko prijavijo vsi člani Smučarskega Društva Kras! Vabljeni!
Priponke:
Datoteka
Prenesi to datoteko (PP info.PDF)PP info
Ob zaključku smučarske sezone ste vabljeni na nagrajevanje 8. Primorskega
smučarskega pokala in 9. pokala Alternativa sport, ki je tudi letos uspešno potekal v
čezmejni izvedbi,

v nedeljo 21. aprila 2013
na sedežu podjetja TIB Transport
(Šercerjeva ulica 17 - Ilirska Bistrica)

Ob isti priložnosti bo tudi potekalo nagrajevanje triletnega čezmejnega
projekta.
Program:
ob 12.00: zbiranje, druženje, animacija za otroke, prigrizek;
ob 15.00: uradni pozdrav in nagrajevanje;
Uradnemu delu s pozdravi gostov in nagrajevanjem bo sledila družabnost.

Športni pozdrav.
Priponke:
Datoteka
Prenesi to datoteko (vabilo zakljucna 2013-v.pdf)vabilo zakljucna 2013-v.pdf

Člani SD Kras smo zopet preživeli vikend v Forni di Sopra. V soboto smo tekmovali v veleslalomu za 9. Pokal Zadružne kraške banke, ki šteje za skupno točkovanje primorskega pokala. Zastopali smo podjetje GEMINI in zasedli med podjetji skupno 4. mesto. Konkurenca je bila kar močna, saj se je tekmovanja udeležilo 225 tekmovalcev, ki je tekmovanje vzelo prav zares.

Nedeljski veleslalom pa smo organizirali v sodelovanju z SK Brdina. Na tradicionalnem medklubskiem veleslalomu je nastopilo 120 tekmovalcev. Absolutni čas veleslaloma je dosegel Aleš Sever (SD Kras). Drugi čas je pripadal Luki Jedrejčiču, ravno tako SD Kras.

V Forni di Sopra je bila na sporedu zadnja tekma 21. Pokala prijateljstva treh dežel, ki je štela tudi za 5. memorial Lucijana Sosiča. Štartalo je rekordno število tekmovalcev (401) iz 16 društev iz Slovenije, Koroške in zamejstva.